Er zijn veel mensen in Nederland die bang zijn voor de tandarts. Voor veel mensen is deze angst gefundeerd in onzekerheid, omdat ze geen goede informatie krijgen over de behandeling. Ook kan het zijn dat ze bang zijn om de controle te verliezen. Een tandarts is een expert die graag uitleg geeft over de behandelingen zodat mensen weten wat hij of zij gaat doen. Wanneer deze dingen niet helpen, is de narcose tandarts ook een optie. In deze blog willen we je daar meer over vertellen.

Wat is een narcose tandarts?

Het is mogelijk om een tandartsbehandeling onder narcose te laten doen. Deze behandeling is geschikt voor mensen met een buitengewone angst voor de tandarts. Het gaat hier om een lichte narcose, zodat patiënten niets merken van de behandeling. Wat speelt er meer mee met zo’n behandeling:

  • Gebit blijft goed
  • Het gevoel van angst is weg
  • De behandeling is sneller klaar

Waarom is deze tandarts populair?

Mensen met grote angst voor de tandarts gaan naar de narcose tandarts vanwege de goede zorg, de hoogstaande technieken die er gebruikt worden en de rustige sfeer die er in de praktijk heerst. Er is ook een buitengewoon goede begeleiding tijdens het bezoek aan de tandarts. Vooral de persoonlijke aandacht is een good selling point voor deze tandarts.

Hoe gaat het in zijn werk?

Het proces bij de narcose tandarts gaat als volgt in zijn werk:

  • Intake, foto’s worden gemaakt
  • Gebit wordt beoordeeld
  • Behandelplan
  • Verwachtingen worden besproken

Hoe wordt je onder lichte narcose gebracht?

Doormiddel van lachgas worden patiënten van de narcose tandarts onder narcose gebracht. Op deze manier is er geen angst meer, want je wordt er volledig ontspannen van.

Na de behandeling

Wanneer de behandeling klaar is, kom je langzaam weer in je oude hoedanigheid terug. Het lachgas werkt uit en je zult weer volkomen helder zijn daarna. Wel is het verstandig om tot een half uur na de behandeling niet met een auto deel te nemen aan het verkeer, omdat dat je toch nog wat versuft kan zijn na de narcose.

Conclusie

Angst voor de tandarts verdwijnt bij de narcose tandarts. Na de intake en gebitsanalyse is het tijd om de behandeling onder lichte narcose te doen. Pas na de behandeling op met autorijden, doe dit pas een half uur na de behandeling.

Meer ontdekken?

Wat kun je doen als je kind autisme heeft en wat is het verschil tussen Botox en fillers? Vragen waarop je een antwoord vindt op onze informatieve site. Laat je goed informeren over gezondheidszaken, houd onze site in de gaten.