In de hoofdstad wonen is volgens veel mensen een van de leukste woonervaringen die je kunt hebben. Er is ook zoveel te beleven in Amsterdam. We nemen in deze blog de mogelijkheden in de stad even met je door! Vergeet niet om de praktische zaken zoals de tandarts te regelen. Tandarts Amsterdam helpt je graag.

Eten en drinken

Amsterdam staat er om bekend een stad te zijn waar veel verschillende restaurants en eettenten te vinden zijn. Waarschijnlijk ga je niet elke dag uiteten, maar als je dat zou doen was het mogelijk om elke dag van de week iets anders te eten:

  • Chinees
  • Grieks
  • Frans
  • Japans
  • Argentijns
  • Nepalees
  • Taiwanees

En dan nog maar te zwijgen over de verschillende kroegen waar je een pintje kunt pakken.

Dansen

De clubs en feesten in Amsterdam zijn wereldberoemd en bijzonder. Een bekend festival is Amsterdam Dance Festival, waarbij iedereen die een rol speelt in de dancewereld daar zeker te vinden is. De hele stad is dan geobsedeerd met EDM, elektronische dansmuziek.

Cultuur

Niet alleen het dansen, maar ook andere delen van de cultuur zijn de moeite waard in Amsterdam, zoals de schouwburgen, bioscopen en verschillende musea. Mensen met een voorkeur voor kunst en cultuur zullen hier zeker goed uit de voeten kunnen. En natuurlijk is het niet verwonderlijk dat de cultuur hoogtij viert in Amsterdam, want van oudsher is de stad de plek waar de meeste culturele innovaties gedaan worden. Commercie en kunst zijn met elkaar verbonden en daaruit groeit een culturele traditie. In Amsterdam is er elk decennia wel een andere vibe te ervaren in de cultuur. Het is een stad om goed in de gaten te houden.

Conclusie

Amsterdam is een sociaal en cultureel gezien een bruisende stad. Veel mensen wonen dicht bij elkaar en dit maakt het in vele gevallen makkelijk om je vrienden of kennissenkring uit te bouwen. Wonen in Amsterdam werkt ook aanstekelijk op je vrienden en kennissen, reken maar dat ze vaker bij je langs willen komen nu je een leuk optrekje in de stad gevonden hebt.

Meer ontdekken?

Op onze site maken we je wegwijs in de wereld van wenkbrauwliften en je komt van je angst voor de tandarts af.