Cosmetica en andere schoonheidsproducten werken goed om je een ​​jeugdige uitstraling te geven, maar kunnen slechts in beperkte mate je jeugdigheid terughalen. Steeds meer mensen kiezen voor een chirurgische ingreep om betere resultaten te krijgen. Plastische chirurgie is een gemeenplaats geworden, dus het is steeds meer geaccepteerd. In deze blog laten we je zien wat je kunt laten doen aan wenkbrauwen waar je niet tevreden mee bent.

Coronale lift

Dit type wenkbrauwlift, ook bekend als open wenkbrauwlift, is het meest voorkomende type lift met een enkele doorlopende incisie gemaakt achter de wenkbrauwlijn van het oor. Zo kan de haarlijn een beetje opgetild worden. Dit is het meest ideale type wenkbrauwlift voor mensen met een lage haarlijn.

Endoscopische lift

Dit type lift wordt geavanceerder gedaan: een kleine camera wordt ingebracht in een van de incisies die de chirurg gemaakt heeft. Zo is het gemakkelijk om het inwendige weefsel van de wenkbrauw te bekijken. Boven de haarlijn worden incisies gemaakt, zodat de wenkbrauw opgetild kan worden. Op deze manier hoef je niet van oor tot oor snijden. Het zorgt niet alleen voor natuurlijk ogende resultaten, maar ook voor een snellere genezingstijd.

Zijwaartse lift

Een subtiele manier om de ogen te vergroten, is de zijwaartse wenkbrauwlift. Er wordt bij deze behandeling een lokale verdoving gebruikt. Deze lift wordt samen met een endoscopische lift gedaan, voor een nog betere look.

Trichophytische lift

Deze wenkbrauwlift is geschikt voor mensen met een hoge haarlijn. Bij deze ingreep beweegt de haarlijn niet, maar de huid wordt verwijderd om de wenkbrauwen op te tillen. Er wordt een incisie gemaakt in de haarlijn. Met deze ingreep verminderen de rimpels in het voorhoofd en ook de wenkbrauwen worden opgetild.

Nazorg

Vraag advies aan de chirurg wat je het beste kunt doen. Wij hebben ook een paar tips voor je. Probeer niet te veel te bukken 3 weken na de operatie. Ook is het goed om de wond niet te veel te irriteren, kies bijvoorbeeld voor kleding die je niet over je hoofd hoeft te trekken. Probeer niet te veel te fronsen. Meld eventuele bloedingen. Neem pijnstillers, maar wel volgens de voorschriften. Wees niet verrast wanneer de zwelling enige tijd kan duren, zelfs weken. Als het om de littekens gaat: deze zullen na ongeveer een jaar er beter uitzien. Blauwe plekken zullen ongeveer 3 tot 4 dagen na de operatie te zien zijn.

Realistisch zijn

Een wenkbrauwlift is een permanente maatregel. Natuurlijk is het wel belangrijk om te beseffen dat je wel ouder blijft worden. Gelukkig maar. Dus de behaalde resultaten zijn niet voor eeuwig. Toch kun je om de zoveel tijd een ingreep laten doen. Fillers bijvoorbeeld, zijn een goede manier om rimpels te bestrijden. Laat je altijd adviseren door een ervaren cosmetisch arts.

Conclusie

Een wenkbrauwlift kent verschillende vormen en is geschikt voor verschillende mensen. Een gedegen advies van een expert is nodig om te kunnen bepalen welk type helemaal bij je past. De resultaten van een wenkbrauwlift zijn doorgaans natuurlijk en direct zichtbaar. Wel is het goed om te weten, dat je met een gezonde leefstijl en een aantal herhaalbehandelingen de resultaten van je wenkbrauwlift optimaal kunt houden.