Sinds enkele jaren is de gietvloeren erg populair in residentiële en commerciële gebouwen. Maar oorspronkelijk is deze vloer ontstaan in de medische en industriële sector. In deze blog gaan we je vertellen waarom de gietvloer in de medische sector zo vaak gebruikt wordt. Neem snel de blog met ons door en kijk hoe ook jij (misschien wel thuis) kunt profiteren van de gietvloer. 

De voordelen van een gietvloer

De verschillende voordelen die we kunnen noemen van gietvloeren zijn uitgebreid en spreken tot de verbeelding. Veel huiseigenaren zullen graag een vloer willen hebben in hun woning die deze aspecten heeft. Bedenken aan de volgende voordelige eigenschappen van de gietvloer: 

  • Slijtvast. De vloer krast niet en slijt nauwelijks dit komt omdat de kunststof waarvan deze gemaakt is, supersterk is. Dat is precies wat je wilt wanneer je te maken hebt met kleine kinderen die nog wel eens wild kunnen zijn of rommel maken. 
  • Bestendig tegen sterke schoonmaakmiddelen. De gietvloer kan tegen een zeer hoge belasting, bijvoorbeeld als het gaat om bepaalde schoonmaakmiddelen. Zelfs middelen met een hoge zuurtegraad. Ideaal dus voor in het ziekenhuis. Zo´n vloer kun je dus lekker ontsmetten. 
  • Verkrijgbaar in verschillende kleuren. Wanneer je een gietvloer voor thuis nodig hebt, dan is het belangrijk dat je kunt kiezen uit verschillende kleuren, want je moet immers een tint of kleur kunnen kiezen die bij je ontwerp past. Dat kan dus met een gietvloer en daarom is hij zo populair. 

Voordelen voor thuis 

We hebben er al een aantal genoemd, maar het grote voordeel van een gietvloer is ook nog dat je hem kan combineren met een vloerverwarming. De vloer heeft de eigenschap niet te scheuren als de verwarming uitzet. Dat gebeurt bij een ouderwetse betonvloer vaak genoeg.  Daarnaast is de gietvloer niet stoffig. Dit laatste is fijn voor mensen met een allergie voor stof.