De tandarts is er om je mond gezond, schoon en fris te houden. 40% is bang om naar de tandarts te gaan en dat maakt deze tweejaarlijkse afspraak niet heel prettig. In deze blog vertellen we waarom je niet bang hoeft te zijn voor de tandarts en waarom dit bezoekje zo belangrijk is. 

Grondige reiniging 

Tandarts reinigen en behandelen je tanden, tandvlees en kaak. Reiniging door een tandarts is niet zoals poetsen of flossen zoals je zelf doet. Daarom is het voor je mondgezondheid belangrijk om regelmatig langs de tandarts te gaan. 

De tandarts is je vriend 

Veel mensen zien de tandarts als een vijand, maar dat is natuurlijk niet zo. De tandarts wil ervoor zorgen dat je glimlach en mondgezondheid in orde zijn. En mocht je bepaalde dingen niet prettig vinden, kun je dit gewoon aangeven en zal de tandarts hier rekening mee houden. 

Stop met bang zijn voor pijn 

Tegenwoordig zullen patiënten door vooruitgang, innovatieve technologie en farmaceutische verdovende middelen niet meer zoveel pijn voelen als in het verleden. Vaak is het idee van de behandeling vervelender dan het gevoel zelf. Ook de geluiden maken de ervaring minder prettig. Maar echte pijn? Patiënten ervaren tegenwoordig nauwelijks pijn. Mocht je echt bang zijn voor pijn, kun je altijd een narcose tandarts bezoeken.

Voorkom risico’s 

Als je ervoor kiest om niet naar de tandarts te gaan, loop je een groter risico voor hartaandoeningen. Deze toestand kan zelfs fataal zijn. Door je tanden regelmatig te reinigen en het advies van je tandarts op te volgen, blijft jouw risico lager. 

Hoe langer je wacht, hoe geavanceerder de behandeling 

Als je besluit om niet naar de tandarts te gaan terwijl je wel ongemakken foto s in je mond, moet je wellicht meer betalen voor een behandeling omdat de ongemakken niet vanzelf weggaan.