Waarom zou ik regelmatig naar de tandarts gaan?

Regelmatig onderzoek en regelmatige schoonmaakbeurten kunnen helpen om toekomstige tandheelkundige problemen te voorkomen en op termijn geld te besparen. Wij raden je aan om twee keer per jaar een bezoek te brengen aan een tandarts of mondhygiënist.

Waarom moet ik flossen?

Terwijl het poetsen helpt om een deel van het tandoppervlak schoon te houden, krijgt flossen de gebieden die niet met een tandenborstel kunnen worden bereikt. Poetsen reinigt de zichtbare buitenkant van de tand en flossen zorgt ervoor dat de gebieden die zich onder het tandvlees en tussen de tanden en kiezen bevinden, gereinigd worden.

Hoe vaak moet ik poetsen en flossen?

De American Dental Association raadt patiënten aan om hun tanden twee keer per dag te poetsen, vooral ‘s avonds voor het slapen gaan. OS Dental raadt onze patiënten aan om een ADA-goedgekeurde tandpasta en tandenborstel met zachte haren te gebruiken. Om je tandvlees en tanden gezond te houden, is het belangrijk om elke dag te flossen.

Hoe veilig zijn röntgenstralen voor de tanden?

Tandheelkundige röntgenstralen zijn ontworpen om zo veilig mogelijk te zijn en zijn wettelijk verplicht om om de twee jaar op veiligheid te worden gecontroleerd. De machines zelf stellen de patiënt bloot aan minder straling dan eenvoudig zonlicht. Digitale röntgenbeeldvorming helpt ook om de blootstelling aan straling nog meer te verminderen.

Ik ben bang om naar de tandarts te gaan – wat kan ik doen?

Als je zenuwachtig bent bij een bezoek aan onze tandarts, laat het ons dan weten. Veel mensen hebben last van gebitsproblemen en onze praktijk streeft ernaar om patiënten zich zo comfortabel mogelijk te laten voelen.

Wanneer moet mijn kind voor het eerst naar de tandarts?

De meeste instellingen raden ouders aan om de eerste afspraak met hun kind te plannen nadat hun eerste tand is verschenen – tussen de zes maanden en een jaar. Afspraken helpen ervoor te zorgen dat hun tanden en tandvlees gezond blijven en dat je kind zich op zijn gemak voelt bij de tandarts.

Wanneer krijgt mijn baby tanden?

Kinderen beginnen meestal met het ontwikkelen van tanden als ze nog in de baarmoeder zitten. De tanden beginnen echter pas zes tot tien maanden na de geboorte te verschijnen.

Waarom zijn primaire tanden belangrijk?

Melktanden zijn de eerste tanden die bij kinderen verschijnen. Het gezond houden van deze tanden helpt toekomstige problemen te voorkomen en helpt je kind om te spreken, te kauwen en zijn volwassen tanden goed te ontwikkelen.

Wat is cosmetische tandheelkunde en hoe kan het me helpen?

Cosmetische tandheelkunde verbetert het uiterlijk van je glimlach. Tanden bleken, orthodontie en tandkleurig restauratiewerk worden vaak beschouwd als “cosmetische” behandelingen.

Ik ben een tand kwijt. Wat zijn mijn mogelijkheden om het te vervangen?

Wanneer een patiënt een tand is verloren, biedt ons kantoor vele manieren voor onze tandarts om je glimlach te herstellen. Enkele veel voorkomende restauratieve behandelingen zijn: gebitsbruggen, kunstgebitten (geheel of gedeeltelijk) en tandheelkundige implantaten.