Het fenomeen ‘ooglidchirurgie’ geldt als een van de beste opties om je aangezicht te verbeteren. Hangende oogleden kunnen zorgen voor een vermoeide uitstraling, terwijl je dat misschien helemaal niet bent. Een correctie van je oogleden zorgt ervoor dat je weer straalt vol energie een nieuwe dag in gaat.

Corrigeren van je bovenste of onderste oogleden

Bij een ooglidcorrectie kun je ervoor kiezen om alleen boven of alleen onder te laten corrigeren. Echter, in de meeste gevallen laten mensen bij een ooglidcorrectie vaak gelijk aan beide oogleden helpen.

Een correctie van het bovenste ooglid zorgt voor:

  • Correct hangende bovenste oogleden
  • Laten verdwijnen gezwollen weefsel boven de ogen
  • Gladde lijntjes en rimpels rond de ogen

De lagere ooglidchirurgie kan:

  • Elimineer gezwollen zakken onder de ogen
  • Corrigeer een hangend onderooglid en losse huid

Wat is belangrijk voor de behandeling start?

Alvorens beslissingen te nemen is de eerste stap een zorgvuldig onderzoek van je oogleden en wenkbrauwen en een bespreking van jouw doelen met een cosmetisch arts.

Bovenste oogleden

Voor de bovenste oogleden is het belangrijkste probleem de losse huid met extra plooien.  Bij sommige mensen is er wat extra vet dat zorgt voor extra volheid van het bovenste ooglid – vooral naar het midden toe, waar mensen soms een kleine vetophoping hebben die net boven de binnenste ooghoek uitpuilt.  Echter, losse huid is zeker het grootste probleem voor de bovenste oogleden.

Tijdens de ingreep kan ook een eventuele extra vet- of spierbolling gecorrigeerd worden. Vervolgens worden kleine hechtingen geplaatst die worden geplaatst in natuurlijke huidplooi.

Onderste oogleden

Voor de onderste oogleden hebben we twee zaken te onderzoeken. De belangrijkste klacht van patiënten is die van gezwollen onderste ooglidzakken. De doelen zijn vergelijkbaar met die met de bovenste oogleden, maar de techniek voor het strak zetten van de onderste oogleden werkt anders.

Ooglidchirurgie mag niet de natuurlijke contouren van je oogleden en de wimperlijn vervormen.

Het herstel van de ooglidcorrectie

Tijdens de ingreep worden zeer fijne hechtingen gebruikt. Binnen een week kunnen de hechtingen meestal al worden verwijderd. De fijne lijn die de hechting achterlaat zal na verloop van tijd vervagen.

In de meeste gevallen vallen de zwellingen mee, maar je kunt zelf ook helpen om de zwelling te voorkomen/verminderen. Dit doe je door de wond regelmatig te koelen met cold packs, je hoofd niet te vaak laat hangen en dus zoveel mogelijk ontspant. De meeste mensen kunnen heel snel weer aan het werk, maar voorkom een aantal weken lang zware oefeningen.