En hoe Botox je een handje helpt

Het is nog maar heel recent onderdeel van de schoonheidsindustrie, pas in 2002 keurde de American Food and Drugs Administration Botox goed als middel voor cosmetische behandelingen. Zo kwam het ideaal van de eeuwige jeugd een stapje dichterbij. In deze blog lees je wat er mogelijk is met Botox en wat dit voor invloed heeft op mensen die de behandeling laten doen.

Voor wie is Botox bedoeld?

Zoals met zoveel nieuwe dingen zijn het de acteurs en filmsterren die het eerst met Botox in aanraking kwamen. De Hollywood-mythe gaat immers ook over de eeuwige jeugd en hoe deze te bereiken is. In deze stad van dromen is alles te koop en eeuwig mooi zijn hoort daarbij. Tegenwoordig kijken we een stuk nuchterder naar Botox en loopt ook de jeugd zonder rimpels ermee weg. In Nederland is het toegestaan om vanaf 18 jaar botoxbehandelingen te ondergaan. Tegenwoordig is men wel een stuk minder scheutig met de hoeveelheid Botox die gehanteerd wordt. We kennen allemaal de excessen uit de showbusiness, waarbij mensen een totaal onnatuurlijke uitdrukking in het gezicht kregen door verkeerd gebruik van Botox. Ben je op zoek naar een botoxbehandeling in Haarlem? Laat je dan informeren over de mogelijkheden.

Waarom Botox gebruikt wordt?

Wanneer jongeren een behandeling met Botox laten doen, is dit niet omdat ze rimpels hebben, want meestal heb je die nog niet op je 20ste. Het gaat vaak om andere zaken, namelijk je lekker voelen in je vel en hierdoor steviger in je schoenen staan. We leven in een maatschappij waarin een fris uiterlijk belangrijk is. Oudere mensen gebruiken Botox vaak omdat zich van binnen anders voelen, dan wat je op grond van hun uiterlijk zou zeggen. Een vermoeide of strenge uitstraling kan een non-verbale boodschap uitzenden dat je moe, ongeïnteresseerd of boos bent. Botox voorziet in hun behoefte om uiterlijk en innerlijk weer in balans te krijgen.

Cosmetische resultaten die met Botox behaald kunnen worden.

Wanneer je fronsrimpels, voorhoofdsrimpels en kraaienpootjes heeft en je wilt er vanaf, dan is een botoxbehandeling een optie. Ook lijntjes op de neus en kin kunnen met Botox worden behandeld. Botox zorgt ervoor dat na de behandeling de huid niet meer samengetrokken wordt. Hierdoor herstelt deze. Daarnaast kan een overmatige zweetproductie ook met Botox tegen worden gegaan. De resultaten van een behandeling met Botox blijven zo’n 3 tot 6 maanden zichtbaar.

Feitje

We hebben het in de omgangstaal vaak over Botox, maar dit is in feite een merknaam. Er bestaan nog andere merken, zoals Azzalure, BoCouture, Dysport en Vistabel, voor de werkzame stof: botuline toxine.

Conclusie over Botox

Botox is van de jetset ook naar de mainstream gegaan. Sinds 2002 heeft het een grote vlucht genomen, waardoor nu ook de jeugd gebruik maakt van dit middel. Het taboe is er zogezegd vanaf, hoewel de voorbeelden van verkeerd gebruik in het verleden een waarschuwing zijn voor het toekomst.