Een goed immuunsysteem is van groot belang, zodat je niet snel ziek wordt. Niemand houdt van ziekenhuis bezoekjes en dit kun je voorkomen met een gezond immuunsysteem. Er zijn verschillende zaken die je kunt ondernemen zodat je een gezond immuunsysteem krijgt. Zowel genoeg beweging als gezonde voeding is erg belangrijk voor een gezond immuunsysteem. Echter, zijn er tegenwoordig ook voedingssupplementen die je kunt nemen zoals biocidin. Biocidin is een botanisch supplement met 18 verschillende kruiden, plantenstoffen en heilzame oliën. Maar wat zit er allemaal in Biocidin en wat doet het met je? In dit artikel gaan we dit uitgebreid behandelen zodat je er meer over te weten komt.

Wat zit er in biocidin en wat zijn de voordelen?

Biocidin bevat 18 verschillende kruiden zoals bosbessenextract, mariadistel, echinacea, noni-extract, witte wilgenbast, knoflook en zwarte walnoot. Al deze kruiden zorgen voor een stimulans van het immuunsysteem, daarnaast ondersteunt het de spijsvertering en de algehele vitaliteit. Het is een natuurlijk voedingssupplement en heeft weinig tot geen nadelen voor de gezondheid. 

Het is ook al 25 jaar een bewezen effectief supplement dat door verschillende mensen wordt gebruikt. Het is zowel geschikt voor kinderen en volwassenen en kan ook een goede werking hebben op het hart. Zo is mariadistel een belangrijk kruid dat het afweersysteem goed ondersteunt. Knoflook daarentegen is weer goed voor het behouden van een normaal cholesterolgehalte. Biocidin bevat geen dierlijke producten, gluten, zuivel, soja en kan ook door veganisten gebruikt worden. Echter, moet je wel goed opletten hoe je het precies gebruikt. Hieronder kun je daar meer over lezen.

Hoe gebruik je biocidin?

Het is aanbevolen om minimaal 1 druppel tot maximaal 5 druppels per dag te nemen. Het mag soms ook op een lege maag ingenomen worden, maar sommige mensen vinden dit niet een fijn gevoel. Echter, is het verboden om biocidin te nemen als je zwanger bent. Voor kinderen is dit een ander verhaal en moet de dosering worden aangepast. Kinderen hebben minder druppels nodig en je kunt het bij kinderen ook verwerken in voedsel, of een vloeistof. Bij overgevoeligheid kun je altijd een dosering minder nemen, zodat je er geen last van krijgt.