Een nieuwe glimlach, je hoort er veel over op tv. Een tandarts heeft een heel arsenaal aan mogelijkheden om je die nieuwe hagelwitte look te geven. In deze blog nemen we je graag mee langs een aantal behandelingen die de esthetische waarde van je lach omhoog gaan brengen, zoals implantaten. Lees snel verder en doe je voordeel met deze tips.

Bleken

De Hollywood smile, het zou de titel van een documentaire of boek kunnen zijn. Toch is dit niet alleen voor de sterren weggelegd, ook de gewone stervelingen kunnen een stralende lach hebben. Hoe? Je kunt je tanden laten bleken bij de tandarts. Deze behandeling is snel en pijnloos. Met behulp van bleek en een speciale lamp is de eerste sessie al binnen 20 minuten klaar. Het aantal behandelingen is afhankelijk van hoe wit je de tanden wilt.

Facings

Een andere behandeling is het plaatsen van facings. Het is aan te raden om facings van porselein te kiezen, dit materiaal gaat lang mee. Je hebt ook facings van composiet, maar dit materiaal slijt sneller. Ook verkleurt composiet veel sneller dan composiet. Facings zijn hoesjes die over je tanden heen gaan.

Implantaten

Als je kiezen of tanden wilt vervangen, dan zijn implantaten praktisch en esthetisch. Veel handiger ook dan een kunstgebit. Wel duurder.

Kronen

Om je gebit een nieuwe look te geven, is het mogelijk om kronen te plaatsen. Zo heb je al snel een stralend gebit. Kronen zijn geschikt om gebroken tanden te maskeren.

Beugel

Een veel voorkomende behandeling is het dragen van een beugel. Door de beugel gaan de tanden met verloop van tijd weer recht staan. Dit wordt vooral gedaan bij mensen waar de tanden erg scheef van staan. Sommige mensen hebben van nature rechtere tanden, maar wel met een lichte afwijking, hetgeen esthetisch niet storend is, waardoor er gekozen wordt om geen beugel te dragen. Zowel volwassenen als kinderen dragen een beugel.

Conclusie

De laatste jaren horen we veel over het bleken van tanden. Het is een behandeling die voor iedereen bereikbaar is en niet alleen meer voor de acteurs en sterren die er eerst mee wegliepen. Naast bleken bestaat er een scala aan andere behandelingen, zoals een beugel, kronen en facings. Stuk voor stuk kunnen ze je helpen om die stralende lach te krijgen waardoor jij je helemaal goed voelt. Raadpleeg je tandarts voor advies zodat je de juiste behandeling voor jou kiest. Veel succes op weg naar je ideale glimlach.