Laatste fase van de sloop

In de week van 7 februari is gestart met de sloop van het laatste gebouw van het voormalige Maaslandziekenhuis, namelijk de Hoogbouw waar de meeste verpleegafdelingen waren gehuisvest. Vrij vlug constateerde sloopbedrijf Pongers dat er enige tientallen vleermuizen aanwezig waren en zijn de sloopwerkzaamheden gestopt. Conform de richtlijnen van Pongers en op basis van de Flora- en Faunawet is een extern onderzoek ingesteld en zijn inderdaad vleermuizen aangetroffen. De werkzaamheden hadden niet tot slachtoffers geleidt. Op basis van het uitgevoerde onderzoek zijn maatregelen genomen om de vleermuizen de kans te geven elders hun heil te zoeken. Op maandag 14 februari zijn de sloopwerkzaamheden weer van start gegaan.

Wat de verkoop van het terrein betreft doorlopen wij momenteel een oriëntatiefase waarin we met betrokken partijen de eisen voor de verkoopprocedure en de mogelijkheden voor het terrein, inclusief het Klooster, in kaart brengen.  Ook hierover zullen we u op een later moment nader informeren.

Dit bericht is geplaatst in Sloop ziekenhuisterrein. Bookmark de permalink.