Activiteiten stichting Behoud Franse Klooster in maart 2013

Stichting Behoud Franse Klooster zet zich in voor de restauratie van het Verschueren pijporgel uit de Kapel van het Franse Klooster. Om gelden voor deze restauratie in te zamelen organiseert de stichting in maart 2013 twee activiteiten, te noemen: een benefietconcert op zondag 17 maart en een paasstukjesverkoop.

Het benefietconcert van zondag 17 maart vindt om 15.00 uur plaats in de Johanneskerk (Mgr. Vranckenstraat 9 te Sittard).Het concert zal verzorgd worden door: Mandoline Ensemble “The Strings” (o.l.v. Annemie Hermans), Leoniek Hermans (mandoline, klarinet en solozang), Oratoriumvereniging Sittard (o.l.v. Alice Hendriks), Guido Janssen (bas- bariton en piano) en Anja Hendrikx (orgel en piano).

Tijdens dit concert zal er speciaal aandacht geschonken worden aan het 110- jarig jubileum van het werk van de Zusters van de Goddelijke Voorzienigheid (Créhen). Religieuzen, (oud-)medewerkers van het ziekenhuis, vrienden, vrijwilligers en eenieder die zich betrokken voelt, is van harte uitgenodigd om te komen luisteren naar dit prachtig concert.

Net zoals vorig jaar zal de stichting ook een paastukjesactie organiseren waarvan de opbrengst ten goede komt aan de orgelrestauratie. De paasstukjes zullen gemaakt worden door vrijwilligers van de stichting geholpen door echte vakmensen. De kosten van een paastukje zijn € 9,00 en voor de vrienden van het Franse Klooster € 7,00. U kunt de bestelling telefonisch of per mail doorgeven: 06-30567774 of info@stichtingbehoudfranseklooster.nl t/m 15 maart. Het paasstukje kan afgehaald worden op vrijdag 22 maart (tussen 9.30u en 17.30u) en zaterdag 23 maart (tussen 9.30u en 17.00u) in de winkel van Dieteren Klinkers op de Steenweg 43 te Sittard. Het paasstukje kan op bovenstaande data ook bij u thuis op afspraak bezorgd worden (tegen een kleine meerprijs).

Stichting Behoud Franse Klooster
Charles Beltjenslaan 9, 6132 AD Sittard
046 – 4377591      06 – 30567774

 

Dit bericht is geplaatst in Overig nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*